هر چقدر هم که زنجیره تأمین مواد اولیه ایدهآل و قوی باشد، نیاز به کنترل و آزمایش دائم و مرحله به مرحله اجتنابناپذیر است.
بر همین اساس، در شرکت نیوشا، مواد اولیه در سه مرحله «قبل از تولید»، «حین تولید» و «بعد از تولید» به دقت کنترل میشوند:
کنترل کیفیت نوشیدنی های نیوشا
کنترل کیفیت قبل از تولید
1- تست ارگانولپتیک
کیفیت ماده اولیه از لحاظ زیرشاخصهایی مانند ظاهر، طعم و عطر ارزیابی و با معیارهای استاندارد و تعریف شده انطباق داده میشود و در جدول مربوطه ثبت میگردد.
2- تست شیمیایی
منظور از «کیفیت شیمیایی»، کیفیت محصول از لحاظ ساختار شیمیایی مانند خاکستر، کافئین، رطوبت، فیبر و قلیائیت برای چای و دمنوش و عددهای پراکسید، اسیدی، یدی، صابونی و … برای روغنها است. میزان ماده مؤثره و عوامل محرک تأثیر گیاه هم جنبه دیگری از کیفیت شیمیایی هستند. اگر محصولی کیفیت شیمیایی مناسبی نداشته باشد، تأثیر لازم را بر بدن ندارد.
3- تست میکروبی
با انجام آزمایشهای میکروبی، مطمئن میشویم که هیچ گونه آلودگی میکروبی در محصول وجود ندارد.
4- تست باقیمانده سموم و فلزات سنگین
سلامت گیاهان دارویی علاوه بر موارد فوق، از طریق آزمایش دو شاخص «باقیمانده فلزات سنگین» و «باقیمانده سموم و آفتکشها» نیز سنجیده میشود.
کنترل کیفیت حین تولید
1- کنترل شستشو
کنترل شستشو و ضدعفونی کردن دستگاهها و مخازن پیش از ورود ماده اولیه.
2- کنترل بهداشت محیط
کلیه تجهیزات مرتبط با نگهداری کالا در انبار، خطوط انتقال، مخازن و ماشینآلات تولید طی برنامه مدون شستشو و ضدعفونی میگردند تا از ایجاد آلودگی ثانویه به محصول نهایی جلوگیری بعمل آید.
3- تست میکروبی انگشت
برای اطمینان از عدم ایجاد و انتشار آلودگی ثانویه توسط پرسنل و تجهیزات، از پرسنل تولید فینگر تست و از تجهیزات سواپ تست گرفته میشود. کلیه پرسنل انبارها و خطوط تولید بصورت سالانه از نظر بیماری و سایر موارد سلامتی توسط پزشک معاینه میگردند و همچنین کلیه پرسنل مشغول به کار دارای کارت بهداشت معتبر از وزارت بهداشت و درمان میباشند.
کنترل کیفیت بعد از تولید
پس از تولید محصول نهایی، مسئولین فنی آزمایشهای لازم را روی یک نمونه از محصول تولید شده (نمونه شاهد) انجام میدهند تا مجدد سلامت آن را چک کنند. بعد از کنترل نهایی محصول و تأیید سلامت آن، اجازه عرضه آن صادر میشود.
وقتی نتایج آزمایشهای یک محصول در حد مجاز باشند، آن محصول «سالم» شناخته میشود.
در عرصه بینالمللی، استانداردها و ضوابطی تحت عنوان ایزو (ISO) تعریف شدهاند، شرکتهایی که قصد فعالیت بینالمللی دارند، باید خود را با این ضوابط منطبق نمایند و توسط شرکتهای معتبر و تأیید شده مورد ممیزی و ارزیابی قرار بگیرند.
این گواهینامهها توسط مرکز ملی تأیید صلاحیت Akkreditierung Austria اتریش در سطح بینالمللی اعتباردهی شدهاند و از طریق وبسایت مراجع صادرکننده قابل پیگیری هستند.