آویشن
آویشن
۱۳۹۶-۰۹-۱۵
چای سبز
چای سبز
۱۳۹۶-۰۹-۱۵
Rate this post

نام تجاری گیاه:

Peppermint

نام علمی گیاه:

Mentha piperita

تاریخچه:

 نعناع فلفلی با نام علمی Mentha piperita حاصل تلاقی گونه های نعناع آبی و نعناع معمولی و از گیاهانِ بومی شمال آفریقا و مدیترانه است. این گیاه، سال ۱۷۲۱ میلادی، در لیست رسمی دارویی انگلستان گونه ی مستقلی ثبت شد که ویژگی اصلی آن، درمان سرماخوردگی و سردرد است.

۱- بهبود دهنده ی عملکرد دستگاه گوارش

پژوهشی در دانشگاه یشیوای آمریکا نشان می دهد که مصرف گیاه نعناع فلفلی، منجر به کاهش علائم IBS مثل نفخ و دل درد می شود. در این آزمایش ۷۹ درصد بیماران پس از مصرف نعناع فلفلی، درد شکمی و نفخ بسیار کمتری نسبت به گروه شاهد داشتند. منتول چای نعناع فلفلی، حرکت ماهیچه های صافِ روده را آرام می کند و علایمی مثل سؤهاضمه و اسپاسم های عضلانی ناشی از سندروم روده ی تحریک پذیر(IBS) را کاهش می دهد.

مقاله ی منتشر شده در مجله ی Nutrition Bytes با عنوان “نقش گیاه نعناع فلفلی در سندروم روده ی تحریک پذیر” نشان می دهد که گیاه نعناع فلفلی ترکیبات ضد انقباضی دارد. خاصیت ضد انقباضی این ترکیب ها به دلیل مسدودکردن کانال کلسیم است. این ترکیبات، انقباضِ ماهیچه های صافِ روده را آرام کرده و به درمان این بیماری کمک می کند. مرور سیستماتیک و آنالیز این تحقیق نشان می دهد که روغن نعناع فلفلی برای درمان سندروم روده ی تحریک پذیر موثر است.

۲- بهبود دهنده ی عملکرد کبد

نعناع فلفلی با افزایش میزان جریانِ صفرا از کبد به کیسه صفرا، عملکرد کبد را بهتر می کند و صفرا هم با شکستن چربی ها به کاهش کلسترول کمک می کند.

۳- التیام بخش سردرد و میگرن

وقتی سردرد یا میگرن دارید، نوشیدن چای نعناع فلفلی از میزان درد می کاهد و جریان خون را بهبود می بخشد. آزمایش ها روی ۳۲ فرد داوطلب نشان داد، مصرف روغن نعناع فلفلی، به طور چشمگیری درکاهش سردرد و علائم آن موثر است. در آزمایش دیگری، مقایسه ی اثر روغن نعناع فلفلی و داروی استامینوفن بر ۴۰ بیمار انجام شد. برمبنای این مقایسه، روغن گیاه نعناع فلفلی، به طور چشمگیری منجر به کاهش سردرد، پس از ۱۵ دقیقه شد و اثر آن مشابه قرص استامینوفن بود.

 ۴- ضد آلرژی

پژوهشی نشان می دهد که ترکیبات استخراج شده از گیاه نعناع فلفلی فعالیت ضد حساسیت دارند. در بین این ترکیبات، دو ترکیب ۵و۶و۴-تری‏ هیدروکسی-۷و۸و۳-‏تری‏ متوکسی‏ فلاون و ۵و۶-دی ‏هیدروکسی-۷و۸و۳و۴-‏تترا متوکسی فلاون، بیشترین خاصیت ضد آلرژی را در برابر آلرژی نوع ۱ دارا هستند.

مواد مؤثر نعناع فلفلی شامل روغن های فرّار منتول و منتون، فلاونوئیدها، پلی فنول های پلیمریزه شده، کاروتن، توکوفرول، بتایین، کولین، ویتامین  A، بتاکاروتن، ویتامین C و E است. برگ های این گیاه حاوی ویتامین های مهم گروه Bمانند فولات، ریبوفلاوین و پیریدوکسین  )ویتامینB6 ( و شاخ و برگ آن، منبع غنی از مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، آهن، منگنز و منیزیم است.

در نوشته های عبریِ پاپیروس های مصر باستان، نعناع فلفلی را دارویی برای آرام کردن درد شکم دانسته اند. این گیاه در مصر باستان بسیار گران بها بود و زمانی همچون پول رایج، استفاده می شد. سابقه ی استفاده از نعناع فلفلی در پزشکی و آشپزی به حدود سال ۱۵۰۰ پیش از میلاد مسیح می رسد.

۳ تا ۵ چای کیسه ای در روز.

برگ های نعناع فلفلی: میزان مصرف ۳ تا ۶ گرم در روز.

۲ ساعت پیش یا پس از غذا.

خانم های باردار و شیرده، قبل از مصرف با پزشک مشورت کنند

ممکن است مصرف همزمان نعناع فلفلی با داروهایی مثل سیکلوسپورین، داروهایی که در کبد تغییر داده می شوند (مثل آمی تریپتیلین، هالوپریدول، اندانسترون، پروپرانولول، تئوفیلین، وراپامیل، امپرازول، لانزوپرازول، پنتوپرازول، دیازپام، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ملوکسیکام، پیروکسیکام، سلکوکسیب، وارفارین، لوزارتان، لووستاتین، کتوکونازول، ایتراکونازول و فکسوفنادین) و داروهای کاهنده ی اسید معده، تداخل داشته باشد. اگر مصرف کننده ی این داروها هستید، پیش از مصرف نعناع فلفلی یا مکمل های آن با پزشک خود مشورت کنید. 

استفاده از گیاه نعناع فلفلی از قدیم در طب سنتی رایج بود. این گیاه، برای از بین بردن نفخ شکم، قولنج، جلوگیری از رشد باکتری های بیماری زا، کمک به صاف کردن و شل کردن عضلات کاربرد داشت. نعناع فلفلی ضد استفراغ، معرِق، ضددرد، ضداسهال، ضدمیکروب و مدرّ هم هست.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *