آووکادو
آووکادو
۱۳۹۷-۰۲-۲۷
رویبوس
رویبوس
۱۳۹۷-۰۲-۲۷
۵/۵ - (۱ امتیاز)

نام تجاری گیاه:

              White mango            

نام علمی گیاه               :

 Mangifera caesia Jack

تاریخچه:

نام این میوه را پرتغالی ها را روی آن گذاشته اند. آنها حدود ۵۰۰ سال پیش وارد هندوستان شدند و پس از شناختن این میوه و تحقیقات بسیار روی واریته های گوناگون آن، به انواع امروزی رسیدند. در سال های اخیر، در بخشی از برنامه سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا برای کاشت گیاهان، بسیاری از ارقام انبه در جنوب فلوریدا کشت شدند. در طول زمان، ارقام جدید ایجاد شدند و برخی از آنها به پرورش دهندگان در مناطق دیگر دنیا معرفی شدند. امروزه، بسیاری از ارقام محبوب انبه که در سراسر دنیا کشت می شوند، از این برنامه در فلوریدا حاصل شده اند.

۱-آنتی اکسیدان و ضد التهاب

بررسی خواص آنتی اکسیدانی چند گونه انبه در آزمایشی که نتایج آن در ژورنال Journal of Tropical Agriculture and Food Science منتشر شد، نشان داد که انبه سفید بیشترین خاصیت خاصیت آنتی اکسیدانی و بیشترین محتوای فلاونوئید را در بین شش گونه مورد بررسی داشت. همچنین مطالعات زیادی نشان داده اند که فیتوکمیکال های موجود در انبه، نقش ضدالتهابی مهمی در بسیاری از بیماری های مزمن ایفا می کنند. بیماری های التهابی روده مانند کولیت زخمی، گاهی نشانه خطر ابتلا به سرطان روده هستند. در موش های مبتلا به کولیت زخمی، مشخص شد که عصاره انبه خاصیت ضدالتهابی دارد و مصرف عصاره انبه سبب کاهش شدت علائم بیماری در این حیوانات شد.

۲-ضد سرطان

ترکیبات فعال موجود در انبه خاصیت ضدسرطانی در برابر لاین های سلولی گوناگون نشان داده اند. در آزمایشی، عصاره متانولی انبه اثرات سمی بر سلول های سرطانی لوزالمعده داشت. به علاوه، عصاره آبی انبه فعالیت ضدتوموری در روده انسان و همچنین مدل های جانوری نشان داده است.

۳-حفاظت از قلب

در مطالعه ای مشاهده شد که انبه نه تنها در موش های سوری متابولیسم انرژی را از طریق کاهش آسیب اکسیداتیو فعال کرد، بلکه اثر مفید در برابر حمله قلبی داشت. همچنین گزارش شده است که در موش های صحرایی، پیش تیمار با عصاره ساقه انبه به همراه یک رژیم آتروژنیک، می تواند از افزایش چربی ها در سرم و قلب و تجمع آنها در کبد و آئورت جلوگیری کند. عصاره ساقه انبه، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مانند سوپراکسید دسموتاز، کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز را به مقدار نرمال برمی گرداند.

۴-بهبود حافظه

پلی فنل های انبه سبب بهبود عملکرد حافظه می شوند. محققین با مطالعه اثر عصاره اتانولی میوه انبه بر عملکرد شناختی در مدل موش های سوری مشاهده کردند که این عصاره و ویتامین C می توانند ضعف حافظه را بهبود بخشند. مصرف خوراکی عصاره انبه از مرگ سلول های عصبی در هیپوکامپ جلوگیری می کند. عصاره انبه، حاوی ساپونین ها، تانن ها و فلاونوئید ها است که از تقویت کننده های حافظه به شمار می روند.

۵-بهبود زخم معده

پلی فنل های انبه اثر مفید بر بهبود زخم معده دارند. پیش تیمار موش های سوری با جوشانده گل های انبه، سبب کاهش زخم های معده و شاخص گاستریت القا شده با اتانول شد و همچنین فرایند درمان را تسریع کرد. این خاصیت جوشانده انبه در درمان اختلالات معده و روده، دلیل محبوبیت زیاد آن در منطقه کارائیب است.

آمینواسیدها، ویتامین ها، مواد معدنی، موسیلاژ.

  • در برخی کشورها از این میوه برای تهیه آبمیوه های خامه ای و همچنین ترشی و شوری استفاده می شود.
  • در بسیاری از بخش های غرب و جنوب هندوستان، این میوه، نشانه شانس بوده است و برگ های آن در بالای در ورودی ساختمان آویخته می شود.
  • گفته می شود درخت انبه می تواند آرزوها را برآورده سازد و همچنین در داستان هاآمده است که بودا درخت انبه سفیدی درست کرد که بعدا توسط پیروانش پرستش می شد.

۱۵۰ میلی گرم پودر انبه، دو بار در روز.

قبل از صرف غذا.

عوارض جانبی، در صورت مصرف صحیح، گزارش نشده است.

در این رابطه، اطلاعات موثقی موجود نیست. گفته می شود این نکته که انبه، تخلیه معده را به تاخیر می اندازد، باید در تجویز دارو در نظر گرفته شود. 

در طی سنتی، میوه انبه را دفع کننده اخلاط، خوشبو کننده دهان و ضد بواسیر می دانند.


محصولات مرتبط با انبه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *